Helyitermékek Nyíregyháza
Ligetfalvi-Komiszár Eszter

A Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online podcast-sorozatának vendége ismét Ligetfalvi-Komiszár Eszter, helyi termék és szolgáltatásfejlesztési koordinátor.

Az előző héten arról beszélgettünk, hogy a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum már évek óta összefogja és térítésmentesen segíti a helyi termelőket, gazdákat, kézműveseket, hogy minél szélesebb körben tudják népszerűsíteni a minőségi termékeiket. Ennek a projektnek a megyeszékhelyen és 25 kilométeres körzetében Ligetfalvi-Komiszár Eszter a koordinátora. A mostani beszélgetésünk apropója, hogy egy nagyon varázslatos gazdatúrára kaptunk meghívást Ferenc-tanyára, ahol egy levendulás és tulipánkertben gyűltek most össze a termelők.

Ligetfalvi-Komiszár Eszter

A Kelet-Magyarország napilap és a szon.hu közös podcastsorozatában Ligetfalvi-Komiszár Eszter, helyi termék és szolgáltatásfejlesztési koordinátorral beszélgettünk.

Gazos telekből csodás kertet hoztak létre Nyírteleken.

Lapunk megjelenésének idején már a második koncertes hétvégén is túl leszünk. A Tavaszi Zsongás elnevezésű programsorozat a helyieknek szól helyiekkel, a nyíregyházi városnap(ok)ra sztárvendégek is érkeznek május közepén – szintén a belvárosba, a gyereknap újra benépesíti a Kossuth teret a tavasz utolsó vasárnapján, a múzeumfalu pedig meglepetéssel szolgál pünkösd szombatján. A részletekről dr. Ulrich Attila alpolgármestert kérdeztük.

Gyönyörű tulipántenger fogadta a vendégeket csütörtökön a nyírteleki Ferenctanyán, A Kertben.

Nyíregyháza számtalan helyi termékkel rendelkezik, amelybe egy kis bepillantást nyerhetnek. Hatalmas megtiszteltetés, egy fantasztikus együttműködés keretében 2023 februárjától péntek, szombat és vasárnap a https://helyitermek.nyiregyhazipaktum.hu/ címen található elektronikus kataszterünkben megtalálható helyi termelőink és kézműveseink termékei és kézműves portékái megtalálhatóak és megvásárolhatóak a Hunguest Hotels Sóstó ****-ban.
Vigyenek haza Magukkal ezekből a kincsekből!
Köszönjük

Március 4-én ismét a kulináris élvezeteké lesz a főszerep a Sóstói Múzeumfaluban, ahol kóstolójegyekkel lehet majd megízlelni a gasztronómiai kínálatban felsorakoztatott finomságokat. A kóstolójegy ára: 500 Ft, amit a látogatók a múzeumfalu több pontján is megvásárolhatnak.

Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a rendezvényre a belépés ingyenes és díjmentes autóbusz különjáratok is indulnak Sóstógyógyfürdőre.

Védjegyet kívánunk adományozni azoknak a jellegzetes, helyi előállítású termékeknek, amelyek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000) termeltek, vagy készítettek, és előállításuk a természet védelmével összhangban történik.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyíregyháza és Rzeszów között több, mint 25 éve fennálló testvérvárosi kapcsolat keretében kapott meghívást a 2022. december 16-17-én megrendezésre kerülő, 16. ECOGALA-ra.

Kedves Érdeklődő!

Az Omnis Alapítvàny kreatív és lelkes fogyatékkal élő, valamint pszichiátriai beteg munkavállalói állal készített újabb és újabb ajtódíszekkel, koszorúkkal készülnek a közelgő meghitt ünnepekre!

Amennyiben mindenszentek közeledtével sírdísz vásárlásával egyben támogatni szeretné a rászoruló emberek, fogyatékkal élő és pszichiátriai beteg személyek ellátását, fejlesztését és foglalkoztatását, válassza az Omnis Alapítvány által értékesített műkoszorúkat! A befolyt összeget az alapítvány az általa fenntartott két telephely fogyatékkal élő és pszichiátriai beteg ellátottjai ellátására, gondozására és fejlesztésére fordítja! Köszönjük!

Teljes áras katalógus letöltése Ár nélküli katalógus letöltése

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza