Helyitermékek Nyíregyháza

A helyi termelők kerültek a középpontba csütörtökön a Made in Nyíregyháza Best Practice rendezvényén. A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési tevékenysége keretében tartott esemény célja a jó gyakorlatok, jó példák bemutatása és megismertetése a nagyközönséggel.

Előadások, kérdések és válaszok. Erről szólt a városházán tartott Best Practice. A helyi termelők bemutatták, ők hogyan építik a vállalkozásaikat. Az ötletek megosztása segítheti a termelőket a sikeres működéshez.

Sok olyan ötlet van, és olyan vállalkozás, ahonnan az ember gondolatokat tud összeszedni. A gyakorlatokat mindenki átváltja ilyenkor a saját vállalkozásába, például, hogy hogyan készítsünk dizájnt, márkát, ezek az apróságok sokat segítenek” – mondta el Girhiny Gyula, aki családi vállalkozásként szabolcsi pálinkakészítő manufaktúrát vezet.

Közösségépítés a helyi termelők körében

Helyi termék vásárlása előnyös lehet a fogyasztók és a gazdaság számára is. A Made in Nyíregyházának közösségépítő ereje is van. A rendezvényen a termelők találkoztak egymással, ez fontos abból a szempontból, hogy kapcsolatokat építsenek, feltárják együttműködési lehetőségeiket.

Különösen fontos nekem, hogy közösségben dolgozhassak, hiszen egyedül viszem a vállalkozásomat. Nekem is segítség másoktól tanulni, a fejlődés sokkal könnyebb közösen” – emelte ki Haraszti Panna, a Sauna Truck tulajdonosa.

A nyíregyházi önkormányzat számára fontos a térség helyi termék- és szolgáltatáskínálatának bővítése, a MADE IN NYÍREGYHÁZA logó széles körű megismertetése, valamint a helyi gazdaság fejlesztése. A program keretében több helyszínen mutatkoztak már be a helyi termékek.

Nagyon örülök annak, hogy ez a kistermelői szféra próbál gondolatot belevinni a különböző termékekbe, és próbál talpon maradni. Nyugat-Európában sok országban működik ez az új világ eszmerendszere szerint. Ha valaki ezt jól csinálja, akkor sikereket érhet el” – mondta köszöntőbeszédében dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Elektronikus kataszter

Keresd, vedd, szeresd a nyíregyházit. Ez a jelmondata a Made in Nyíregyháza védjegynek. A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési tevékenysége keretében már számos kedvező irányú változás indult el a városban, a kívánt cél, hogy a városlakók is megismerjék a helyi termelőket. Létrehoztak egy elektronikus katasztert, melyen bemutatkozhatnak a vállalkozások, valamint ingyenes promóciós lehetőséget biztosít a regisztrálók számára.

Forrás: www.nyiregyhaza.hu

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza