Helyitermékek Nyíregyháza

Augusztus 25-én az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás által megvalósuló 22310172 azonosítószámú Made in V4 – Legyen a helyi termék a közös értékünk! című projekt keretében a Made in Nyíregyháza helyi termelői és kézművesei szakmai tanulmányúton vehettek részt Gorlicében.

Betekintést nyerhettek a kecskesajt készítés rejtelmeibe, lehetőségük volt megismerkedni a lengyel méhészettel, borászattal, bio gyümölcs gazdasággal, valamint egy helyi étteremben lehetőségük volt közös vacsora elfogyasztására, ahol a gomba népszerűsítése és gasztro felhasználása került bemutatásra.

A projekt és annak eseményei partnerségben kerülnek megvalósításra Nyíregyháza, Szatmárnémeti, Nagykapos és Gorlice városok részvételével

A projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya társfinanszírozza a Nemzetközi Visegrádi Alap visegrádi támogatásán keresztül. Az alap küldetése a fenntartható regionális együttműködés ötleteinek előmozdítása Közép-Európában.

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza