Helyitermékek Nyíregyháza

Nyíregyháza szoros és élő kapcsolatot ápol számos testvérvárosával, amely lehetővé teszi egymás kultúrájának, szokásainak megismerését, a személyes és a gazdasági kapcsolatok elmélyítését. A testvérvárosi kapcsolatok ma már partnervárosi kapcsolatokkal is kiegészülnek, melyek keretében számos csereprogramot és tartalmas rendezvényt szerveznek, ahol alkalmak nyílnak a helyi termékek népszerűsítésére és értékesítésére is.

Ligetfalvi-Komiszár Eszter, a Paktumiroda helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinátora tájékoztatása szerint Nyíregyháza és Eperjes között a testvérvárosi kapcsolat felvétele 1957-ben történt, majd 1992-ben és 2007-ben megújították. Szatmárnémetivel a testvérvárosi kapcsolat felvétele 2000-ben történt, amely 2010-ben került megújításra. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a városok közötti több évtizedes testvérvárosi kapcsolatok keretében kapott meghívást. Két, igen nagyszabású rendezvényen nyílt lehetősége Nyíregyházát képviselni a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum „MADE in NYÍREGYHÁZA” helyi termelői csoportjának.

Szatmárnémetiben a 2023. május 26-28.között megrendezésre kerülő Szatmárnémeti Napokon a TiborBor Családi Szőlőbirtok (Kulcsárné Juhász Ágnes & Kulcsár Tibor) és a Hatpettyes Katica Házi Rétes (Fekó Sándor) képviselte városunkat.

A TIBORBORok és a Hatpettyes Katica rétesek hatalmas sikert arattak a szatmárnémeti vásáron. A kistermelők termékei mellett, Nyíregyháza város turisztikai kiadványai iránt is élénk volt az érdeklődés. Az 50 termelőből és kézművesből álló kézműves termékek vásárának a Corneliu Coposu Sétány adott otthont, ahol kizárólag minőségi helyi termékeket lehetett megvásárolni.

Eperjesen a Városháza előtti téren, 2023. június 05-10. között került megrendezésre a 22. Háromszéki Vásár, mely hagyományos, kézműves termékekkel, finom ételekkel, látnivalókkal és érdekes programokkal várta 6 napon keresztül az érdeklődőket.

Nyíregyházát a Szondi család biogomba gazdasága – GombaDr. (Szondiné Tóth Ágnes) és Kertész Gábor ásványékszereivel képviselte. Termékeik nagy sikert arattak, természetesen itt is rengetegen keresték a Nyíregyházi Turisztikai Iroda standját, kiadványait, ahol Nyíregyháza legnépszerűbb attrakcióit mutatták be.

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza