Helyitermékek Nyíregyháza

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyíregyháza és Rzeszów között több, mint 25 éve fennálló testvérvárosi kapcsolat keretében kapott meghívást a 2022. december 16-17-én megrendezésre kerülő, 16. ECOGALA-ra.

Az ECOGALA, a Kiváló Minőségi Termékek és Élelmiszerek Nemzetközi Szakkiállítása és Vására, melyet 2006 óta rendeznek meg. A kiállításnak a Podpromie Hall Regionális Sport- és Szórakoztató Központ adott otthont.  Lengyelország ezt a kiállítást Kelet-Európa egyik legnevesebb és legnagyobb rendezvényévé emelte, hiszen ez a rendezvény minden évben a tudás- és tapasztalatcsere fóruma.

Büszkén mondhatjuk, hogy Nyíregyházát és a nyíregyházi helyi termékeket a TiBor Családi Szőlőbirtok idén már másodszor képviselte ezen a Nemzetközi Szakkiállításon. Kulcsár Tibor pincészete tagja a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum „MADE in NYÍREGYHÁZA” helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési csoportjának. A TIBORBORok hatalmas sikert arattak ismét a lengyel piacon. A kistermelők termékei mellett, Nyíregyháza város turisztikai kiadványai iránt is élénk volt az érdeklődés.

Több mint száz lengyel és külföldi kiállító mutatta be termékeit. Az ECOGALAn a látogatók többek között megismerkedhettek a lengyel és külföldi (bio)élelmiszer termelők és előállítók kínálatával, helyi termékekkel, agroturisztikai gazdaságok kínálatával, gyógynövénygyógyászattal foglalkozó szervezetekkel, a gyógynövényekkel és az emberi egészségre gyakorolt hatásukkal kapcsolatos ismeretekkel is. A vásár számos látnivalóban bővelkedett, többek között: bemutatók, szemináriumok, előadások kerültek megtartásra, valamint még karácsonyi koncert is volt, melyet a helybeli iskolások és óvodások adtak elő.

A TiBor Családi Szőlőbirtok termékeiről, valamint további helyi és kézműves termékről, szolgáltatásról érdeklődhetnek a nyíregyházi Paktumirodában.

Köszönjük Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Paktumirodának a részvételi lehetőséget, hogy idén ismét a TiBor Családi Szőlőbirtok képviselhette Nyíregyházát ezen a Nemzetközi Szakkiállításon. Nagy örömünkre szolgál, hogy többen már ismerősként fogadtak bennünket és név szerint keresték borainkat. Örülünk, hogy termékeinkkel mi is hozzájárultunk Nyíregyháza hírnevének öregbítéséhez. – fejezte ki köszönetét Kulcsárné Juhász Ágnes és Kulcsár Tibor, a pincészet tulajdonosai.

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza