Helyitermékek Nyíregyháza

2022. október 10-én, egy gyönyörű napsütéses őszi napon, egy pazar gazdatúra keretében meglátogathattuk Pancsira Lászlóék FürjPiac Fürjtenyészetét.

Laci, egy interaktív és kötetlen beszélgetés keretében mutatta be először is az érdeklődők számára a fürjek csodás világát, honnan is indultak, és miért pont a fürjekre és a tojásaikra esett a választásuk. A fürjtojás jótékony hatásairól is számos információt osztott meg a látogatókkal.

Laciék nyíregyházi, tanyasi környezetben fürjtenyésztéssel foglalkoznak. Jelenleg elsődleges termékeik a fürjtojás, a pácolt fürj tojás több ízben, valamint a „Házi 6perces” névre keresztelt 30 fürjtosásos száraztésztáik. Saját kézben tartják állományuk fejlesztését is, keltetéssel, neveléssel együtt. Minden termékük előállítására nagy figyelmet fordítanak és folyamatosan új termékek fejlesztésén is dolgoznak.

Egy nagyon ízletes, pácolt fürjtojás kóstoló részesei is lehettünk, mielőtt kilátogattunk a tenyészetbe.

Hálás szívvel mondunk köszönetet Livinek és Lacinak a vendéglátásért és a vendégszeretetért.

A rendezvényen készült fotók, előadás anyaga, videók megtalálhatóak honlapunkon:

fotók: https://www.nyiregyhazipaktum.hu/index.php/galeria/fotogaleria/event/ANGZhkOKLNpv2hZVrW18xE5i1cZnSokpS4tfWn97cQSVJoBa_-e01L1ddkhn7Zivzq0j-lqZZ-jY

videók: https://www.nyiregyhazipaktum.hu/index.php/dokumentumtar/helyi-termek-es-szolgaltatasfejlesztes/category/82-4-gazdatura-2022-10-10-furjpiac-furjtenyeszet

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza