Helyitermékek Nyíregyháza

Egy nemrégiben készült tanulmány felhívja az orvosi közösség figyelmét arra hivatkozva, hogy a homoktövis bogyó tejsavbaktériumai megakadályozhatják az új koronavírus terjedését annak energiaforrásának, a purin aktivációjának gátlásával.

Az Ehwa Womans Egyetem Orvosi Központjának kutatócsoportja megerősítette, hogy az erjesztett homoktövis bogyóból kivont probiotikus baktériumok sok laktobacillus gasserivel (L. gasseri) rendelkeznek, amelyek elnyomják a purin aktiválódását, amely az új koronavírus mutációjához szükséges energiaforrás.
A kutatócsoport L. gasseri-t talált, miközben a citokinaktivitás gátlásával kapcsolatos kísérleteket végzett.

A kutatók Yoon Ha-na, az Urológiai Osztály professzorának vezetésével azt is felfedezték,
hogy a homoktövis bogyóban rengeteg mennyiségű ehstreptococcus thermophilus és lactobacillus rhamnosus található, amelyek azonos a kémiai kötődési helyük a COVID-19-hez és befolyásolják az AIDS fehérje aktivitását. Kilenc antioxidánst, hat ásványi anyagot és 16 aminosavat is megerősítettek.

Kínában szintén egy kutatócsoport, amelyet Ruan Jishou professzor vezetett a tianjini Nankai Egyetemről, nemrégiben felfedezte, hogy a COVID-19 az emberi testben hasonló módon mutálódott, mint az ebola és az AIDS vírus. A kínai kutatócsoport szerint az új koronavírus tüskefehérjét hoz létre, hogy túlélje az emberi testet. A tüskefehérje kapcsolatba lép a sejtmembránnal, és megtámadja a purint, hogy energiát szerezzen a replikációjához.
Korea AIDS-gyógyszereket is alkalmaz a COVID-19 betegek kezelésére a proteolitikus enzimaktivitás gátlásával. A betegek tünetei a Kaletra és az AIDS gyógyszerek beadása után néhány nap alatt jelentősen javultak.

Yoon professzor arra számít, hogy a homoktövis bogyóban található probiotikus baktériumok kiegészítő kezelést jelentenek a COVID-19 terjedésének elnyomására a purin aktivitásának gátlásával.

"Úgy gondolom, hogy a probiotikus baktériumok kiegészítő kezelésként fognak működni a COVID-19 megelőzésében, és ugyanazt a mechanizmust alkalmazzák további vizsgálatokra, beleértve a hólyaghurutot és a hiperlipidémiát" - mondta Yoon professzor.

Jeong Goo-bo, a Gachon Egyetem Lee Gil Ya Rák és Diabetes Intézet professzora szintén azt mondta: „Úgy gondolom, hogy a növényből származó L. gasseri hatékonyan képes megakadályozni a COVID-19 terjedését, mert befolyásolja a purin enzim aktiválódását, mely az AIDS, a hepatitis, az Ebola és a COVID-19 vírus energiaforrása. "

forrás: http://www.koreabiomed.com/news/articleView.html?idxno=7744

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza