Helyitermékek Nyíregyháza

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők, kistermelők, élelmiszer- előállítók, lakosok, kereskedők, szolgáltatók és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei.

Agrárminisztérium és a Nébih a helyi termelők segítésére egy új „termelő kereső” felületet indított! Az érdeklődő őstermelők és kistermelők a https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalon érhetik el a regisztrációhoz szükséges űrlapotpai. Nevük és elérhetőségeik mellett az általuk kínált főbb terméktípusokat, valamelyik szakmai azonosítójukat kell megadniuk, továbbá, hogy vállalnak-e kiszállítást.

A vásárlók, azaz a lakosok és szolgáltatók (kereskedők, vendéglátók, étkeztetők) a későbbiekben ugyanezen oldalon tájékozódhatnak arról, hogy kik és mit kínálnak eladásra a környékükön. A kereshető adatbázis mellett az adatok térképen is megjelennek, még könnyebbé téve a böngészést.
https://portal.nebih.gov.hu/-/hirdetesi-felulettel-segiti-a-helyi-termeloket-az-agrarminiszterium-es-a-nebih

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a piaci kereslet és kínálat összekapcsolásával, egy vállalkozói (B2B – Buisness to Buisness) platform elindításával kíván segíteni az értékesítési nehézségek leküzdésében:
https://www.nak.hu/piacter

A koronavírus-járvány megfékezése miatt a piacok bezárása, korlátozása, illetve a HORECA szektor kiesése miatt sok kistermelő, élelmiszer-előállító piacvesztéssel szembesül, őket segíti az új piactér!

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

TECHNOLÓGIAI TRANSZFER KÖZPONT
4400 Nyíregyháza, Tiszavasvári út 14.

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza