Helyitermékek Nyíregyháza

Keresés

Parlagi Tanya

photo_logo
Névjegy
Térkép
Bemutatkozás

Parlagi Tanya,

 • Bemutatkozás

  Falusi vendégasztalunkon kecskesajtot és bodzaszörpöt kínálunk, és lehetőség van friss fűszeres Kecskesajt vásárlására a helyszínen.
  Várjuk ovisok kisiskolások jelentkezését.
  Bemutatunk Nektek egy élő tanyát, ahol mindent kipróbálhattok...

  • kecske simogatás, fejés...
  • ló és szarvasmarha simogatás, etetés...
  • nyuszi simogatás...
  • kukorica törés, morzsolás...
  • tanyavonatozás...

  Információ: 06 30/ 676-16-49;

  Csoportokat, óvodákat és iskolákat bejelentkezés (időpontfoglalás) után tudunk fogadni!

  Friss sajtok:

  Kecsketejből:

  • lilahagymás
  • fokhagymás
  • kapros-fokhagymás
  • metélőhagymás
  • Krémsajt

  Tehéntejből:

  • natúr
  • csípős

  Krémsajtok

  Szeretettel vár vasárnaponként Mindenkit a Parlagi Tanya kettő- vagy négylábú, szőrös vagy éppen tollas, gágogó,hápogó,mekegő hangot kiadó lakói! Kicsiknek és nagyoknak, állat- és természetkedvelő látogatóinknak egyaránt szeretnénk emlékezetes élményekkel szolgálni.

  (Eső esetén gumicsizma, kánikula esetén kalap, naptej...) Aki részt szeretne venni attól kérünk egy visszajelzést a létszám miatt!! Hozzájárulás: 1000.-/fő. További kérdésekkel a Parlagi Tanya oldalon megtaláltok Bennünket vagy a 06 30/ 676-16-49 telefonszámon.


  Sokan kérdezték tőlünk, hogy miért is kezdtünk bele a tanyasi életbe legfőképpen a nem könnyű állattartásba, - tudván azt rólunk - hogy az élet egészen más területéről jövünk. Erre a választ oldalakon keresztül lehetne taglalni most csak pár szóban szeretnénk összefoglalni:

  Elegünk lett a városi élet minden bújából-bajából, és az amúgy is általunk szeretett természet felé szerettünk volna fordulni teljes mellszélességgel.
  Ennek megvalósítására a tanyasi élet és azon belül is az organikus gazdálkodás jelentette a megoldást. Kis kertet hoztunk létre a biogazdálkodás legszélsőségesebb ága a permakultúra iránymutatása alapján, egy kizsigerelt szántóföldön. De életképes kisgazdaság nem elképzelhető állattartás nélkül. Természetesen ezt is a természettel a legnagyobb összhangban kívántuk létrehozni. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy szabadon, ridegtartásban neveljük a jószágainkat. Ehhez a gazdálkodási formához ismereteink szerint nem választható a mai modern gazdasági haszonállatok. De hála Istennek segítségünkre lettek a Magyar Őshonos Állatfajták. Ennek megfelelően választottuk ki a törzsállományunkat pl.: a Gödöllői Génmegőrzőből a Parlagi Pulykát, Parlagi Gyöngytyúkot Fogolyszínű Tyúkot, Fodros tollú Magyar Ludat, Magyar Vadas Kacsát, Magyar Vadas Nyulat. Hortobágyi Nemzeti Parkból: a Parlagi Kecskéket és a Hucul Lovat.
  Azóta is rendszeresen járunk az Ország távolabbi részeire a Parlagi törzstenyészetekhez állomány frissítés céljából.

  A fent lefestet irányelvek szerint immár 9 éve gazdálkodunk.
  Már van némi-nemű feleslegünk amit szívesen értékesítünk azok számára akik ezzel az általunk képviselt értékrenddel azonosulni tudnak.

  Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe az alább felsorolt házi termékeinket: friss kecske gomolya sajt, krémsajt, kefir...

  A leendő Kedves Vásárlóinknak felhívnánk a figyelmét, hogy számítunk a személyes megjelenésükre a Tanyánkon ahol megtudnak győződni a termékeink származásáról és egyben szívesen mesélünk részletesebben az elmúlt évek tapasztalatairól.

  Termelő

  Kategória:
  állattenyésztés, élőállat, tej és tejtermékek (tej, sajt, tejföl, vaj, túró, joghurt, kefir, orda stb.), friss gyümölcsök, feldolgozott gyümölcs (befőtt, lekvár, szörp, gyümölcslé aszalt gyümölcs stb.), friss zöldségek, növények, gombák

  Szolgáltató

  Kategória:
  Turisztikai szolgáltatás (élmény alapú), Termelői szolgáltatás (faipar, élelmiszeripar, textilipar, ruhaipar, papíripar, kézműipar, vegyipar, építőipar, feldolgozóipar, Mezőgazdasági szolgáltatás, Társadalmi szolgáltatás (oktatás, szociális, kultúra, egészségügy)

Galéria

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza