Helyitermékek Nyíregyháza

Keresés

Horváth Mónika egyéni vállalkozó

photo_img20190730160705
Névjegy
Térkép
Bemutatkozás

Horváth Mónika egyéni vállalkozó,

 • Bemutatkozás:

  Nyíregyházán élek és alkotok. Az alkotás iránti szeretetet, amely gyerekkoromtól elkísér, tanár - festőművész apukámtól kaptam örökségül. Termékeim, fusing technikával készült üveg ékszerek. Ékszereimet először saját örömömre készítettem. Ma már abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy az életem, ez az általam nagyon szeretett tevékenység köré szerveződik. Örömmel tölt el és nagyon inspiráló számomra, amikor látom az arcokon az őszinte mosolyt és hallom a pozitív visszajelzéseket, miközben ékszereimet szemlélik. Megtiszteltetés, hogy egyre többen választják újra és újra ékszereimet maguknak, vagy szeretteiknek ajándékba.

  AZ ÉKSZEREKRŐL

  Ékszereim egyedi, kézzel készített termékek. Az ékszerek készítéséhez bullseye üvegeket használok, többségüket pedig dichroic üveggel díszítem. A dichroic egy modern és igen drága ékszerüveg. Magyarországon csak az utóbbi években kezdték el használni. Érdekessége, hogy más-más színűnek látjuk, attól függően, hogy milyen irányba fordítjuk az üveget. Az ékszereket 4-5 réteg üveg összeolvasztásával készítem. Az üvegeket formára vágom, csiszolom, majd kemencében 770-825 °C-ra hevítem. Ezen a hőmérsékleten olvadt állapotba kerülnek. Hőkezelés és hűtés után, 10 – 12 óra elteltével lehet kivenni őket a kemencéből. Az üveget nikkelmentes, ezüstözött alkatrészekre ragasztom fel. Kérésre használok nemesacél alapanyagokat is. Minden egyes darab egyedi, nem egy sorozatgyártás része. Egyenként, kézi munkával készülnek. Nem születik két pont ugyanolyan alkotás. Igyekszem folyamatosan bővíteni a választékot, de elkészítésük lassú folyamat. Legfontosabb számomra maga az alkotás. Természetesen remélem, hogy minden egyes ékszerem egyszer gazdájára talál és majdani tulajdonosa örömmel viseli ezt a különös gonddal elkészített, egyedi ékszert.

  Üdvözlettel: Horváth Mónika

  Termelő:

  Típusa:
  Fusing technikával, egyedi, kézzel készített olvasztott üvegékszerek

  Kiszerelése:
  Minden egyes darab egyedi, nem egy sorozatgyártás része. Egyenként, kézi munkával készülnek. Nem születik két pont ugyanolyan alkotás. Nagyon tartós. Nem kopik, nem fakul ki, 100 év múlva is ugyanúgy néz ki.

  Termék múltja:
  2019 májusától működik vállalkozásom.

  Előállítás technológiája:
  Fusing technikával, egyedi, kézzel készített olvasztott üvegékszerek
Galéria

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

TECHNOLÓGIAI TRANSZFER KÖZPONT
4400 Nyíregyháza, Tiszavasvári út 14.

Megközelítés

Nagyításhoz kattintson a képre!
esza